Investeringssubsidie duurzaam maatschappelijk vastgoed

Duurzaamheid staat bij iedereen hoog op de agenda en is landelijk belangrijk om de gestelde klimaatdoelstellingen te halen. Erg belangrijk dus om ook te investeren in de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed zoals scholen, zorg- en welzijnsinstellingen, bibliotheken, overheidsgebouwen en rijksmonumenten. Daarom wil de overheid eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed tegemoetkomen in de kosten om te verduurzamen. En hen stimuleren te investeren in verduurzamingsmaatregelen, om op die manier het energieverbruik en de CO2-uitstoot te verlagen.¬†Om dit te bewerkstelligen is de nieuwe investeringssubsidie ‘duurzaam maatschappelijk vastgoed’ (DUMAVA) opgesteld.

Het kabinet heeft in totaal 525 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed. Een bedrag van ongeveer 340 miljoen euro hiervan is beschikbaar voor deze nieuwe subsidieregeling. Naar verwachting zal deze nieuwe subsidie regeling in het najaar van 2022 opengesteld worden voor aanvragen.

Maar wanneer kun je aanspraak maken op deze subsidie?
Wanneer je eigenaar van maatschappelijk vastgoed bent. Of je bezig houdt met het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed. De subsidieregeling is gericht op vastgoed dat eigendom is van maatschappelijke instellingen binnen de sectoren:

Heb je interesse of wil je meer weten over de details van deze regeling? Onze adviseurs helpen je graag verder en houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Niet alleen voor deze, maar ook voor andere subsidie regelingen.

Meer informatie over de DUMAVA lees je ook op de site van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland.