ISDE-subsidie

Wat is de ISDE-subsidie?
De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is een tegemoetkoming in de kosten voor de aanschaf van een ruimteverwarmingstoestel, waterverwarmingstoestel of zonneboiler, energiebesparende isolatiemaatregelen of de aansluiting op een warmtenet.

Wie kan gebruik maken van de ISDE-subsidie?
Zowel particuliere als zakelijke gebruikers kunnen gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Waarvoor krijg je de ISDE-subsidie?
De Rijksoverheid wil met ISDE-subsidie, Nederlandse huishoudens en bedrijven stimuleren om minder gas te gebruiken en meer duurzame warmte, om zo energie te besparen en de CO2-uitstoot terug te dringen. Je kunt gebruik maken van de ISDE-subsidie bij de aanschaf van zonneboilers of warmtepompen die voldoen aan de eisen die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stelt. Deze subsidie geldt alleen als deze apparaten in bestaande gebouwen worden geïnstalleerd. Nieuwbouwprojecten zijn uitgesloten van deze subsidie.

Wat levert de ISDE-subsidie op?
De ISDE-subsidie betreft een eenmalige uitkering waarbij het subsidiebedrag afhankelijk is van het merk, type en thermische vermogen van het apparaat. In de regel bedraagt het subsidiebedrag ca. 20% van het investeringsbedrag.

De laatste informatie lees je hier

Wat kunnen wij voor je betekenen?
Met ons team ervaren specialisten ondersteunen en begeleiden wij je graag bij het waarmaken van jouw plannen, groei-ambities en innovatiedoelen. Wij bieden je daarvoor onder andere volledige ondersteuning bij alle aspecten van het verkrijgen van subsidies. Wij zorgen dat je optimaal gebruik maakt van de juiste subsidie, zonder dat jij daar zelf naar om hoeft te kijken.

Wil je advies over de ISDE-subsidie of heb je vragen over andere subsidies? Wij helpen je graag!
+31(0)523 – 30 10 00
info@toplevelpunt.nl