MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT)-subsidie

Wat is de MIT-subsidie?
De Mkb Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) richt zich op mkb’ers die innovaties ontwikkelen binnen de Topsectoren. De twee belangrijkste MIT-instrumenten zijn:
– MIT-Haalbaarheid – subsidie voor het uitvoeren van een MIT-haalbaarheidsproject.
– MIT-R&D-samenwerking – subsidie voor R&D-samenwerkingsprojecten met tenminste één andere mkb’er.

Wie kan gebruik maken van de MIT-subsidie?
Je kunt MIT-subsidie aanvragen wanneer je als mkb-onderneming bezig bent met een innovatieproject binnen een van de topsectoren;
– Agri & Food
– Chemie & Energie (inclusief biobased)
– Creatieve industrie
– High Tech Systemen & Materialen (HTSM)
– ICT
– Life Sciences & Health (LSH)
– Logistiek
– Tuinbouw & Uitgangsmaterialen
– Water & Maritiem

Waarvoor krijg je MIT-subsidie?
MIT-Haalbaarheid subsidie; hiervoor kom je in aanmerking als je door middel van voornamelijk deskresearch onderzoekt of het realistisch haalbaar is om je innovatieve product, proces of dienst te gaan ontwikkelen. Het bouwen van een prototype valt dus niet onder de subsidiabele kosten, maar als je een haalbaarheidsstudie combineert met experimenteel onderzoek, is de ontwikkeling van een prototype wel subsidiabel. Naast eigen onderzoek kun je bijvoorbeeld juridische, economische of technische expertise inhuren. Bij een MIT-Haalbaarheidsstudie kun je denken aan:
– Literatuuronderzoek
– Octrooionderzoek
– Inventarisatie van beschikbare technologieën en potentiële partners
– Marktverkenning
– Concurrentieanalyse

MIT-R&D-samenwerking subsidie; hiervoor kom je in aanmerking als je in een samenwerkingsverband met minimaal één andere mkb’er, industrieel onderzoek doet naar de ontwikkeling van een innovatief idee, tot een product, productieproces of dienst. Het project wordt door de partners voor gezamenlijke rekening en risico uitgevoerd waarbij één partner maximaal 70% van de kosten op zich mag nemen.

Wat levert de MIT-Haalbaarheid subsidie op?
De subsidie bedraagt 40% van de subsidiabele kosten tot een maximumbedrag van € 20.000 per haalbaarheidsproject.

Wat levert de MIT-R&D-samenwerking subsidie op?
De subsidie bedraagt 35% van de subsidiabele kosten, gemaakt door de mkb-ondernemers, waarbij het maximumbedrag afhankelijk is van het samenwerkingsverband en het project. Onze ervaren specialisten informeren je hier graag verder over.

Wat kunnen wij voor je betekenen?
Met ons team ervaren specialisten ondersteunen en begeleiden wij je graag bij het waarmaken van jouw plannen, groei-ambities en innovatiedoelen. Wij bieden je daarvoor onder andere volledige ondersteuning bij alle aspecten van het verkrijgen van subsidies. Wij zorgen dat je optimaal gebruik maakt van de juiste subsidie, zonder dat jij daar zelf naar om hoeft te kijken.

Wil je advies over de MIT-subsidie of heb je vragen over andere subsidies? Wij helpen je graag!
+31(0)523 – 30 10 00
info@toplevelpunt.nl