POP3-subsidie

Wat is de POP3-subsidie?
Het Europese Plattelandsprogramma (POP3) is bedoeld om de agrarische sector te ontwikkelen, verduurzamen en innoveren en om de leefbaarheid van het platteland te verbeteren. De POP3-subsidies zijn verdeeld in nationale regelingen (rijksregelingen) en subsidies per provincie.

Wie kan gebruik maken van de POP3-subsidie?
Werk je als agrariër of als een natuur- en landschapsorganisatie aan de ontwikkeling van het platteland, dan kun je gebruik maken van de POP3-subsidies. Het is wel afhankelijk van de provincie waarin je gevestigd bent welke subsidies er precies voor jou beschikbaar zijn.

Waarvoor krijg je de POP3-subsidie?
Het POP3-programma is gemaakt in een samenwerking van het Ministerie van Economische zaken, de 12 provincies en landbouw- en natuurorganisaties. Onder het programma vallen meerdere subsidies gericht op een duurzame en concurrerende agrarische sector en een leefbaar platteland. Daarbij staan de volgende thema’s centraal:
– Versterken van innovatie, verduurzaming en concurrentiekracht
– Jonge boeren
– Natuur en landschap
– Verbetering van waterkwaliteit
– LEADER (versterken landelijk gebied)
De provincies bepalen zelf op welke thema’s ze de nadruk leggen.

Wat kunnen wij voor je betekenen?
Met ons team ervaren specialisten ondersteunen en begeleiden wij je graag bij het waarmaken van jouw plannen, groei-ambities en innovatiedoelen. Wij bieden je daarvoor onder andere volledige ondersteuning bij alle aspecten van het verkrijgen van subsidies. Wij zorgen dat je optimaal gebruik maakt van de juiste subsidie, zonder dat jij daar zelf naar om hoeft te kijken.

Wil je advies over de POP3-subsidie of heb je vragen over andere subsidies? Wij helpen je graag!
+31(0)523 – 30 10 00
info@toplevelpunt.nl