TSE Industrie: Circulaire economie

Op 6 juli 2021 opent de nieuwe regeling TSE Industrie: Circulaire economie. Met deze nieuwe regeling wordt onderzoek en ontwikkeling van innovaties voor de circulaire economie gestimuleerd. De regeling is gericht op de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en processen die uiterlijk in 2030 in Nederland op de markt komen. Het gaat hierbij om de ontwikkeling van nieuwe technologie.
De regeling ondersteunt het industrieel onderzoek en de experimentele ontwikkeling voor nieuwe of goedkopere circulaire producten, processen en diensten. Verder dragen de technologische oplossingen bij aan meer vertrouwen, acceptatie en circulair gedrag bij producenten en consumenten.
Aanvragen kunnen alleen door samenwerkingsverbanden ingediend worden waarin minimaal 1 onderneming zit en bij voorkeur ook een onderzoeksorganisatie deelneemt. De looptijd van de projecten moet minimaal 2 jaar zijn. In de aanvraag combineer je minimaal één circulaire strategie met minimaal één toepassingsgebied uit de lijsten hieronder.

Mogelijke Circulaire strategieën:

Mogelijke toepassingsgebieden:

Binnen een technologisch project met één van de verplichte circulaire strategieën mag je daarnaast ook werken aan:

Projecten gericht op circulaire kunststoffen en biobased grondstoffen vallen niet onder het thema Circulaire Economie in de TSE Industrie. Voor deze onderwerpen vraagt u subsidie aan bij de gewone TSE Industrie.

De TSE Industrie: Circulaire economie komt voort uit de Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie (KIA CE). In totaal is er € 2,5 miljoen subsidie beschikbaar, de maximale subsidie voor ieder project is € 500.000. Aanvragen kunnen ingediend worden van 6 juli 2021 tot 14 september 2021.

Wil je meer weten of advies over jouw aanvraag, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!