DEI+: circulaire economie

Wat is de DEI+: circulaire economie?
De subsidieregeling DEI+: circulaire economie is onderdeel van de Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) die voortvloeit uit het Klimaatakkoord. De DEI+: circulaire economie heeft als doel minder CO2 in Nederland en richt zich specifiek op innovatieve projecten met thema’s recycling, hergebruik en biobased grondstoffen.

Wie kan gebruik maken van de subsidie DEI+: circulaire economie?
Bedrijven uit alle sectoren kunnen de DEI+:circulaire economie subsidie aanvragen, zowel individueel als in een samenwerkingsverband.

Waarvoor krijg je de DEI+: circulaire economie subsidie?
Je kunt de DEI+: circulaire economie subsidie aanvragen voor innovatieprojecten met de volgende thema’s:
1. Recycling van afval:
– Je ontwikkelt een nuttige toepassing waarmee je afvalstoffen verwerkt. Je maakt er opnieuw een product, materiaal of stof van. De producten hebben het originele doel of een nieuw ander doel.
– Ontwikkel je een toepassing voor de verwerking van organisch afval? Dan komt je ook in aanmerking voor deze regeling.
– Projecten die energie terugwinnen krijgen geen subsidie. Materialen tot brandstof of opvulmateriaal opwerken mag ook niet.
– Het moet gaan om recycling van afval die andere ondernemingen of particulieren produceren.
– Voor de recycling van eigen afvalstromen krijg je geen subsidie.
– Heeft de grondstof geen afvalstatus, dan komt uw project ook niet aanmerking.
2. Hergebruik:
Het draait hierbij om producten of onderdelen die geen afvalstoffen zijn. Ze worden opnieuw gebruikt voor hetzelfde doel als waarvoor ze waren bedoeld.
3. Biobased grondstoffen:
Hierbij gaat het om de vervanging van grondstoffen van fossiele en/of minerale oorsprong. Grondstoffen van biotische oorsprong (biogrondstoffen) komen ervoor in de plaats. Het uiteindelijke product mag niet in strijd zijn met de ‘Single Use Plastics’-richtlijn. Hiermee stimuleren we de ontwikkeling van meervoudig bruikbare, niet afbreekbare producten. Bij biobased grondstoffen gaat het alleen om pilotprojecten.

Projecten komen alleen in aanmerking voor deze subsidie als de technologie nieuw is en toepassing direct leidt direct tot minder CO2 in Nederland.

Wat levert de DEI+: circulaire economie op?
Het budget is € 19miljoen en de maximale subsidie voor een project is € 3 miljoen. Looptijd van de projecten is tot en met 30 juni 2023.

Wat kunnen wij voor je betekenen?
Met ons team ervaren specialisten ondersteunen en begeleiden wij je graag bij het waarmaken van jouw plannen, groei-ambities en innovatiedoelen. Wij bieden je daarvoor onder andere volledige ondersteuning bij alle aspecten van het verkrijgen van subsidies. Wij zorgen dat je optimaal gebruik maakt van de juiste subsidie, zonder dat jij daar zelf naar om hoeft te kijken.

Wil je advies over de DEI+: circulaire economie subsidie? Wil je meer weten over andere toepasbare subsidies voor jouw project? Of wil je advies bij jouw innovatietraject? Wij helpen je graag!
+31(0)523 – 30 10 00
info@toplevelpunt.nl