Klant aan het woord – Sportservice Groep

Het is januari 2022 en zoals ieder jaar komen ook nu de goede voornemens weer op tafel. Een vaak gehoord goed voornemen is ‘ik wil meer bewegen’. Want we weten immers allemaal dat bewegen goed is voor de gezondheid van zowel jong als oud. Dit belang wordt ook onderschreven door Sportservice Groep die zich inzet voor een gezonde en vitale samenleving.

Om kinderen van jongs af aan voldoende te laten bewegen, is het in het (speciaal) basisonderwijs vanaf 2023 verplicht om minstens 2 uur gymles per week te verzorgen. Een goede stap vindt Sportservice Groep. Voldoende beweging begint namelijk al op de basisschool. Met haar vakdocenten sport- en beweegactiviteiten verzorgt Sportservice Groep gymlessen op diverse basisscholen in de regio Hardenberg. En met de nieuwe verplichting van minimaal 2 uren gym per week werd voor een vijftal scholen door Top Level Punt met succes de nieuwe subsidieregeling ‘Impuls en Innovatie Bewegingsonderwijs’ aangevraagd. Deze scholen willen, naast de verplichte gymlessen, ook meer gaan inzetten op bewegend leren.

Wil je meer weten over dit project en de ervaring van Jan Jaap Boessenkool van Sportservice Groep? Klik hier om het volledige artikel te lezen. En wil je direct meer informatie over de regeling Impuls en Innovatie Bewegingsonderwijs’? Dat vind je hier