Sportservice Groep

Sportservice Groep zet zich in voor uitbreiding gymlessen en bewegend leren op basisscholen


Het is januari 2022 en zoals ieder jaar komen ook nu de goede voornemens weer op tafel. Een vaak gehoord goed voornemen is ‘ik wil meer bewegen’. Want we weten immers allemaal dat bewegen goed is voor de gezondheid van zowel jong als oud. Dit belang wordt ook onderschreven door Sportservice Groep die zich inzet voor een gezonde en vitale samenleving.

Om kinderen van jongs af aan voldoende te laten bewegen, is het in het (speciaal) basisonderwijs vanaf 2023 verplicht om minstens 2 uur gymles per week te verzorgen. Een goede stap vindt Sportservice Groep. Voldoende beweging begint namelijk al op de basisschool. Met haar vakdocenten sport- en beweegactiviteiten verzorgt Sportservice Groep gymlessen op diverse basisscholen in de regio Hardenberg. En met de nieuwe verplichting van minimaal 2 uren gym per week werd voor een vijftal scholen door Top Level Punt de nieuwe subsidieregeling ‘Impuls en Innovatie Bewegingsonderwijs’ aangevraagd. Deze scholen willen, naast de verplichte gymlessen, ook meer gaan inzetten op bewegend leren.
Met de nieuwe subsidieregeling wil het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap scholen ondersteunen die zich inspannen om meer bewegingsonderwijs te geven. Een mooie handreiking van de overheid, aldus Jan Jaap Boessenkool van Sportservice Groep. Want de uitbreiding van het aantal uren gymles op school is erg belangrijk, maar heeft ook (financiële) consequenties voor de scholen. Boessenkool was dan ook blij toen de 5 beschikkingsbrieven op de deurmat vielen. Zo kan Sportservice Groep zich, samen met de verschillende basisscholen, gaan richten op de uitbreiding van het aantal gymlessen. Een belangrijke stap naar de gezonde en vitale samenleving.

Sportservice Groep: “Door Top Level Punt als partner kunnen wij ons focussen op waar wij goed in zijn; de maatschappij letterlijk in beweging krijgen!”

Jan Jaap is tevreden over de bijdrage van Top Level Punt bij het aanvragen van deze subsidie. “Falco Bruinsma heeft ons top geholpen met het indienen van deze 5 aanvragen. Het is toch altijd weer een zoektocht om de juiste wegen te bewandelen, alle informatie te verkrijgen en de aanvraag volledig, juist én tijdig in te dienen. Een partner als Top Level Punt is voor ons daarin onmisbaar. Ze adviseren ons goed en tijdig, verzorgen alle subsidie aanvragen en de administratieve afhandeling hiervan. Zo kunnen wij ons focussen op waar wij goed in zijn; de maatschappij letterlijk in beweging krijgen!”

Falco Bruinsma wenst, namens Top Level Punt, de scholen en Sportservice Groep heel veel succes met de uitbreiding van de gymlessen. “Op naar een gezonde, actieve en vitale toekomst!”

 

Zelf ook geïnteresseerd in deze subsidieregeling? Hier lees je meer over deze regeling
En wil je meer weten over Sportservice Groep? Bezoek de website

Meer projecten