KPO Projectontwikkeling B.V. en Micro Wonen B.V.

Duurzaamheid bij bouw appartementencomplex ‘De Ferdinand’ in Dronten

Prettig, ruim, warm en comfortabel wonen staat hoog op een ieders woonwensenlijstje, maar er zijn inmiddels meer woonwensen die aan het rijtje toegevoegd kunnen worden. Wat denk je van duurzaamheid? Duurzaamheid is ook onlosmakelijk verbonden met comfortabel wonen. En zeer zeker niet onbelangrijk. Want met het oog op de toekomst willen we zoveel mogelijk energieneutraal wonen.
Voor KPO Planontwikkeling BV – Micro Wonen BV is dit dan ook een belangrijk punt bij de ontwikkeling van woningbouwprojecten. Zo werden er bij de bouw van 50 huurappartementen ’De Ferdinand’ in Dronten zonnepanelen en warmtepompen geïnstalleerd. En Top Level Punt mocht de subsidieaanvraag hiervoor verzorgen. Er werd een SDE subsidie aangevraagd voor de zonnepanelen en voor de warmtepompen werden in totaal maar liefst 52 ISDE aanvragen ingediend. En allemaal met een positieve beschikking.
De subsidie Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++) maakt investering in duurzame energieproductie en CO2-reductie voordeliger. En is bedoeld om de uitstoot van broeikasgassen te minimaliseren en zodoende de energietransitie in Nederland haalbaar en betaalbaar te maken.
De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is een tegemoetkoming in de kosten voor de aanschaf van een zonneboiler of warmtepomp.
Peter van Essen van KPO Planontwikkeling BV – Micro Wonen BV is erg blij met de toekenning van de subsidie. “Mede door de subsidieregeling werd de ontwikkeling van deze sociale huurappartementen voor ons financieel haalbaar. Daarnaast staat duurzaamheid bij ons hoog in het vaandel en wij vinden dit dan ook erg belangrijk bij de (ver)bouw van woningen, appartementen en commerciële gebouwen. Met deze subsidieregelingen wordt het zowel voor ons als projectontwikkelaar, alsook voor de (toekomstige) bewoners erg interessant om te investeren in duurzaamheid”.

Peter van Essen “De dienstverlening van en samenwerking met Top Level Punt is echt top. Ze hebben ons tijdens het gehele subsidieproces ontzorgt, zodat wij ons volledig konden richten op de bouw”.

Over de samenwerking met Top Level Punt zegt Peter van Essen: “Top Level Punt dacht goed met ons mee en heeft de aanvragen tot in detail voor ons uitgewerkt en ingediend. Een extern subsidie adviesbureau is echt een aanrader. Top Level Punt heeft niet alleen de aanvragen maar ook de administratieve afhandeling voor ons geregeld. Zo konden wij ons volledig focussen op waar wij goed in zijn, de bouw van het complex.”

Lilian Wiggers van Top Level Punt “De oplevering van ‘De Ferdinand’ heeft in februari 2021 plaatsgevonden, we wensen alle bewoners veel woonplezier in hun nieuwe appartement en danken Peter van Essen voor de fijne samenwerking”.

KPO Planontwikkeling BV – Micro Wonen BV

Meer projecten