Erve Vechtdal-Koe Safari en Landbouwbedrijf Mulder

Erve Vechtdal-Koe Safari en Landbouwbedrijf Mulder

Erve Vechtdal- Koe Safari en Landbouwbedrijf Mulder hebben de handen ineengeslagen, met als resultaat een nieuwe onderneming die gezond produceren centraal stelt door samen te werken in de unieke combinatie van landbouw & natuur, recreatie, educatie en streekproducten. Met zorg en aandacht voor elkaar én het cultuurhistorisch verhaal direct aan de rivier de Vecht.
En nu hoor ik je nu denken, een Koe Safari?! Jazeker bij Erve Vechtdal in Ommen ga je echt op safari tussen de koeien. Deze Brandrode koeien, een zeldzaam oer-Hollands ras, leven in een kudde in een natuurgebied aan de Vecht. Je wordt meegenomen in de safariwagen op een reis door het Vechtdal en je kunt de kudde in haar natuurlijke omgeving bewonderen. Bezoekers worden geïnformeerd over de schoonheid van het stroomgebied van de Vecht, de agrarische sector die samenwerkt met de natuur en de ontwikkelingen daarin. Het kuddegedrag, de familieverbanden en de rangorde binnen de kudde wordt verbonden aan onze eigen samenleving. Een herkenbare en unieke ervaring voor iedereen. Vol passie en gedrevenheid wordt de liefde voor het Brandrode rund en het Vechtdal overgebracht op de bezoekers.
Om het concept van de Koe Safari verder te ontwikkelen en het tot een echte educatieve beleving te maken hebben Erve Vechtdal- Koe Safari en Landbouwbedrijf Mulder een circulair Roundhouse Shelter en natuurlijk belevingscentrum gerealiseerd. In het Roundhouse kunnen de dieren op een natuurlijke wijze schuilen en worden verzorgd, voor optimaal dierenwelzijn! Vanuit de uitkijktoren hebben bezoekers een prachtig uitzicht over de brandrode runderen, de rivier de vecht en het natuurgebied. En samen met het bijbehorende unieke belevingscentrum zorgt dit tot een bruisend, vitaal en duurzaam concept waar recreatie, educatie en horeca met streekproducten samenkomen.
Met deze uitbreidingsplannen klopten Gerrit-Jan en Annet Mulder (Landbouwbedrijf Mulder) en Simone Koggel (Erve Vechtdal- Koe Safari) in 2018 bij Top Level Punt aan. En daarbij was uiteraard de vraag welke kansen er lagen voor de financiering. Top Level Punt deed een inventarisatie en diende vervolgens namens beide partijen een ‘POP3 subsidie samenwerking voor innovaties Overijssel 2018’ in die positief beschikt werd.
Simone Koggel is erg blij met de positieve beschikking, “Dit gaf ons de financiële ruimte om onze nieuwe ideeën echt tot uitvoer te brengen en recreatie, educatie en lokale steekproducten samen te brengen. Ook andere lokale ondernemers zijn betrokken middels arrangementen bij ons concept. En wat zijn we trots op en blij met het eindresultaat.”

Simone Koggel, Koe Safari – Erve Vechtdal: “We kijken terug op een fijne samenwerking met Top Level Punt. Samen hebben we de subsidieaanvraag ingediend en met succes gekregen, zonder de kennis van Top Level Punt was ons dit zeker niet gelukt.”

“Erve Vechtdal- Koe Safari en Landbouwbedrijf Mulder zijn beide gedreven en innovatieve ondernemers die kansen zien en deze ook grijpen. Het is mooi om te zien hoe deze ondernemers elkaar gevonden hebben en wij zijn ervan overtuigd dat ze nog maar aan de wieg staan van een mooie duurzame en educatieve samenwerking” aldus Top Level Punt.

Lilian Wiggers, Top Level Punt: “De samenwerking tussen Erve Vechtdal – Koe Safari en Landbouwbedrijf Mulder is niet alledaags en voor ons een mooi traject om als subsidie adviesbureau bij betrokken te zijn.”

Erve Vechtdal- Koe Safari

 

 

Meer projecten